top of page
Sign Blur

Доставка

Информация за доставка

Доставката на всички поръчки е безплатна на територията на България с куриерите Еконт и Спиди. 

Общите условия на Търговеца за пазаруване от сайта www.steelmagics.com остават приложими и към Кампанията, като в случай на противоречие между Общите условия и Условията за участие в Кампанията, ще се прилагат Условията за участие в Кампанията.

Информация за доставка

  1. Доставката се извършва от:

  • куриерска фирма Еконт Експрес - до офис на Еконт, автомат или до адрес, посочен от потребителя, като цената на доставка се изчислява по тарифи на Еконт автоматично и е за сметка на получателя. Наложеният платеж оскъпява цената за доставка. Потребителят се задължава да осигури достъп и контактно лице, което да приеме и да заплати поръчаните продукти (ако са с наложен платеж). Ако плащането се извършва с банков превод, доставката се извършва след получаване на превода в сметката на Търговска Група-България ЕООД.  Ако клиентът (или упълномощено от него лице) не бъде намерен в уговореното време за доставка и не може да се установи връзка с него по телефона в момента на доставка, пратката се връща в офиса на куриера до поискване от потребителя.

  • куриерска фирма Спийди - до офис на Спийди, автомат или до адрес, посочен от потребителя, като цената на доставка се изчислява по тарифи на Еконт автоматично и е за сметка на получателя. Наложеният платеж оскъпява цената за доставка. Потребителят се задължава да осигури достъп и контактно лице, което да приеме и да заплати поръчаните продукти (ако са с наложен платеж). Ако плащането се извършва с банков превод, доставката се извършва след получаване на превода в сметката на Търговска Група-България ЕООД.  Ако клиентът (или упълномощено от него лице) не бъде намерен в уговореното време за доставка и не може да се установи връзка с него по телефона в момента на доставка, пратката се връща в офиса на куриера до поискване от потребителя.

2. Ако потребителят е наел друго лице, което да приеме пратката от негово име, то той (потребителят, извършил първоначално поръчката) няма право на възражения относно доставката и връщане на пратката.

3. Търговска Група-България ЕООД или представител на куриерската фирма се ангажират да уведомят потребителя по телефона или e-mail, ако се появят внезапни обстоятелства, възпрепятстващи навременното изпълнение на доставката.

4. Доставки не се извършват в почивните дни и официалните празници. Разписката от куриера служи вместо касов бон. При избран начин на плащане „с карта“, документ за извършената поръчка и плащане се изпраща на посочения от Ползвателя e-mail адрес.

5. Срокът за комплектоване и доставка на поръчката е от 2 до 5 работни дни, зависи от наличността и доставката до нас от производителя или вносителя на дадения продукт.

6. Всички пратки се доставят с опция преглед и тест преди заплащане. При отказ от приемане на пратката от страна на Ползвателя, той е длъжен да заплати разходите за обратна доставка към Доставчика.

ОТКАЗ НА ДОСТАВЕНА СТОКА

1. Потребителят може да откаже поръчани и доставени продукти в следните случаи:

1.1. Видимо несъответствие на доставения продукт с поръчания;

1.2. Стоката е претърпяла дефект по време на транспортирането;

1.3. Цената при доставка не отговаря на предварително договорената цена;

1.4. Не е спазен срока на доставка.

Гореописаните рекламации важат към момента на получаване на поръчката. Извън изброените случаи, както и извън условията на чл.55 (ал.1) от ЗЗП, клиентът няма право да откаже да заплати и да върне доставена пратка. Ако желае да го стори няма право на възстановяване на заплатената сума и поема разходите за транспорт.

2. Когато стоката е подменена при доставката и това е не възможно да се установи в момента на доставка, стоката се подменя, след като е извършен оглед да се установи несъответствието, без потребителят да заплаща допълнителни разходи.

4. При производствен дефект на продукта се прилагат условията, регламентирани в разпоредбата за законовата гаранция от ЗЗП

5. По силата на член 55(ал.1) от ЗЗП потребителят може да упражни правата си в 14 дневен срок, в случай, че е съхранил продуктите във вида, в който ги е получил, без да бъдат ползвани.

bottom of page